- СРБОН -

ВИНЧАНИЦА

КУЋА СА

ОГЊИШТЕМ

ВИНЧАНИЦА

КУЋА СА ОГЊИШТЕМ

статички МОЋНА И СТАБИЛНА, термички изванреднА, енергетски независнА, еколошки савршенА, ПРОСТРАНА И КОМФОРНА. ВинчаницА је КУЋА од Дрвета које својим зрачењем даје најбољи амбијент за Живот Људима

ЗДРАВА КУЋА

КУЋА ПРЕМИЈУМ КВАЛИТЕТА

СВЕ КОМПОНЕНТЕ И ЕЛЕМЕНТИ ВИНЧАНИЦЕ СУ ВРХУНСКОГ КВАЛИТЕТА

ЛАМЕЛИРАНА констукција

 СТУБОВИ И ГРЕДЕ СУ ОД ЛАМЕЛИРАНОГ  ДРВЕТА ДИМЕНЗИЈА 20 х 20 Cm. ЛАМЕЛИРАНО ДРВО, ЈЕДНОСТАВНО РЕЧЕНО, ЈЕСТЕ ВИШЕСЛОЈНО ДРВО СПОЈЕНО ОД ПАЖЉИВО ОДАБРАНИХ КОМАДА. ЛАМИНИРАЊЕ ОМОГУЋАВА КОНСТРУКЦИЈИ ДА И КРОЗ 1000 ГОДИНА ОСТАНЕ НА ПОЧЕТНИМ ПОЗИЦИЈАМА. НЕМА МОГУЋНОСТ КРИВЉЕЊА И УВИЈАЊА, А САМЕ ДИМЕНЗИЈЕ 20 х 20 Cm ГАРАНТУЈУ МАКСИМАЛНУ НОСИВОСТ И СТАБИЛНОСТ.

ПОДНО ГРЕЈАЊЕ/ХЛАЂЕЊЕ

 ,,REHAU'' НЕМАЧКИ СИСТЕМ ПОДНОГ ГРЕЈАЊА ХЛАЂЕЊА У КОМБИНАЦИЈИ СА ЈАПАНСКОМ ТОПЛОТНОМ ПУМПОМ ,,DAIKIN ALTHERMA'' ЈАЧИНЕ 11KW ОБЕЗБЕЂУЈЕ МАКСИМАЛНУ УДОБНОСТ И АУТОНОМИЈУ ЖИВЉЕЊА. СИГУРНОСТ И ПОУЗДАНОСТ СУ ПРИОРИТЕТИ ОВИХ КОМПАНИЈА. ЗАБОРАВИТЕ НА ОГРЕВНО ДРВО, ПЕЛЕТ, ГАС И СЛ. ОВОМ КОМБИНАЦИЈОМ ДОБИЈАТЕ ГРЕЈАЊЕ И ХЛАЂЕЊЕ НЕЗАВИСНО ОД СИСТЕМА.

ПРОЗОРИ ПОЛАР КЛАСЕ

 ПРОЗОРИ ПОЛАР КЛАСЕ ДЕБЉИНЕ ПРОФИЛА 120mm У КОМБИНАЦИЈИ: ЛАМЕЛИРАНИ СИБИРСКИ БОР УНУТРА И АЛУМИНИЈУМ СПОЉА, СА ТРОСЛОЈНИМ НИСКОЕМИСИОНИМ СТАКЛОМ ПУЊЕНИМ АРГОНОМ У ТЕРМОПАН ПАКЕТУ СА СИГУРНОСНИМ  МУЛТИЛОК ОКОВИМА КОМПАНИЈЕ ,,MACO'' ДАЈУ БУКВАЛНО ВЕЧНОСТ У ТРАЈАЊУ СА СТОПРОЦЕНТНИМ ДИХТОВАЊЕМ И ЕКСПОАТАЦИЈОМ У ЕКСТРЕМНИМ УСЛОВИМА.

ТЕРМИКА/КАМЕНА ВУНА 120mm

 ТЕРМОИЗОЛАЦИЈА ОД КАМЕНЕ ВУНЕ ДЕБЉИНЕ 12 Cm ОМОГУЋАВА ДА ВИНЧАНИЦА МОЖЕ БИТИ ИНСТАЛИРАНА У НАЈВЕЋИМ ДУБИНАМА  СИБИРА ИЛИ САХАРЕ. ТЕРМИКА СЕ ИНСТАЛИРА И У ЗИДОВЕ И У КРОВ. ТИМЕ ДОБИЈАМО ПОДПУНУ ТЕРМИЧКУ ОКЛОПЉЕНОСТ КУЋЕ. КАМЕНА ВУНА ЈЕ ПРИРОДАН И ЗДРАВ МАТЕРИЈАЛ. ИСТОВРЕМЕНО ЈЕ И ОДЛИЧНА ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА ОТПОРНА НА ПОЖАР, РАЗВОЈ БАКТЕРИЈА И БУЂИ. ПАРОПРОПУСНА ЈЕ. ОНА ДИШЕ. 

КРОВ

,,GERARD'' КРОВНИ СИСТЕМ СА ГАРАНЦИЈОМ ОД 50 ГОДИНА, ВЕШАЊЕ У 8 ТАЧАКА, ОТПОРАН НА УДАР ТОРНАДА, ОТПОРАН НА ВАТРУ, ОТПОРАН НА ГРАД ПРЕЧНИКА 90 mm, ОТПОРАН НА ЗЕМЉОТРЕС, ЈЕСТЕ САМ ВРХ У СВЕТУ КРОВНИХ ПОКРИВКИ. ЊЕГОВА ГРУБА ТЕКСТУРА ОНЕМОГУЋАВА НАГЛО КЛИЗАЊЕ СНЕГА И ЛЕДА, А ТО ПОТЕНЦИЈАЛНО НЕКОМЕ МОЖЕ СПАСИТИ ЖИВОТ. АБСОРБУЈЕ ЗВУК ТАКО ДА ЈЕ ЈЕ У КУЋИ И ОКО ЊЕ, КАДА СУ ВРЕМЕНСКЕ НЕПРИЛИКЕ, МИР И ТИШИНА.

СОЛАРНА ЕЛЕКТРАНА 7+КW

СХВАЋЕНА КАО СИМВОЛ СЛОБОДЕ И НЕЗАВИСНОСТИ ДАНАС, ПРОИЗВОДЊА ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ ЗА СОБСТВЕНЕ ПОТРЕБЕ ЈЕ ИМПЕРАТИВ. УСВОЈИЛИ СМО ТУ ИДЕЈУ. СВАКА ВИНЧАНИЦА ОПРЕМЉЕНА ЈЕ МИНИМАЛНОГ, АЛИ ДОВОЉНОГ КАПАЦИТЕТА ОД 7КW. ПО ПОТРЕБИ СНАГА БИЋЕ УВЕЋАНА. ON GRID ИЛИ OF GRID, СА БАТЕРИЈАМА ИЛИ БЕЗ, БИЋЕ ВАШ ИЗБОР. МИ КАО ВАШИ ПАРТНЕРИ САВЕТОВАЋЕМО НАЈБОЉЕ ДА ИЗАБЕРЕТЕ  РЕШЕЊЕ ПО ДЕТЕКТОВАНИМ ВАШИМ ПОТРЕБАМА.

АУТОНОМНА КАНАЛИЗАЦИЈА

АУТОНОМНА КАНАЛИЗАЦИЈА СВОЈИМ ИНОВАНТНИМ ПРИСТУПОМ ЕКОЛОГИЈИ И ЉУДКОСТИ ПРЕМА ОКРУЖЕЊУ ДАЈЕ РЕШЕЊЕ КОЈЕ КОМПЛЕТАН САДРЖАЈ ,,СЕПТИЧКЕ ЈАМЕ'', УЗ ПОМОЋ ОДРЕЂЕНИХ СОЈЕВА БАКТЕРИЈА, РАЗЛАЖЕ БЕЗ ИКАКВИХ НЕПРИЈАТНИХ МИРИСА И ОМОГУЋАВА ДА СЕ НАЗАД У ПРИРОДУ ПУСТИ ТЕХНИЧКА ВОДА СА 98% ПРЕЧИШЋЕНОСТИ, БЕЗ ДА СЕ КАО КОД КЛАСИЧНЕ СЕПТИЧКЕ ЈАМЕ ЦЕО СИСТЕМ ПРАЗНИ НА ОДРЕЂЕНИ ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД, ЈЕР ЗА ТИМ НЕМА ПОТРЕБЕ, ЗБОГ БАКТЕРИЈА КОЈЕ ЦЕО САДРЖАЈ ДЕЗИНТЕГРИШУ. ПУСТИШ ВОДУ И САВЕСТ МИРНА.

ЗАШТО ДРВО ?

 ЈЕДОСТАВАН ЈЕ ОДГОВОР. ЉУДСКО БИЋЕ СТВОРЕНО ЈЕ ДА ЖИВИ У САГЛАСНОСТИ СА ПРИРОДОМ СТВОРЕНОМ ПРЕ ЊЕГА  И ДА ГОСПОДАРИ ЊОМЕ. НИЈЕ СТВОРЕН ДА ЖИВИ У БЕТОНУ И ГВОЖЂУ КАО СИМУЛАЦИЈИ ФАРАДЕЈЕВОГ КАВЕЗА, ЈЕР КАВЕЗ НИЈЕ ЗА ЉУДЕ. СВАКА МАТЕРИЈА И ДУХ ВИБРИРАЈУ. НАМА ЉУДИМА ГОДИ ВИБРАЦИЈА ДРВЕТА И КАМЕНА, ЈЕР СУ ПРИРОДНИ, А МИ ЉУДИ СМО ДЕО ЊЕ. ВИНЧАНИЦА_КУЋА СА ОГЊИШТЕМ ЈЕ КУЋА КОНСТРУИСАНА ДА БУДЕ ИСКЉУЧИВО ОД МАТЕРИЈАЛА КОЈИ СУ ОД И ИЗ ПРИРОДЕ. ВИНЧАНИЦА ЈЕ ЗДРАВА КУЋА.

ВИНЧА

Најстарија цивилизација, након потопа, на тлу Европе је ВИНЧА. ДНК истраживања показују да исти људи живе данас на овим просторима као и у време Винчанске Цивилизације. На основу пронађених кућа и њихове архитектуре, установљено је да су градили своја места за живот техником званом шестарење, на основу инструмента којим се исцртавају кругови, тј. на основу шестара. Наш Архитектонски Тим је на основу тог знања и тих техника осмислио савремену верзију Куће из Винче_ВИНЧАНИЦЕ.   

синхронизована

СИНХРОНИЗОВАНА са ПРИРОДОМ. ВИНЧАНИЦA је КУЋA у Апсолутном Складу са Природом и Универзумом уопште. Геометрија круга и подела животног простора унутар куће представља идеални баланс потреба и функционалности са Идеалом Слободе. У изради се користе искључиво природни материјали који доприносе примању, протоку, умножавању и емитовању енергија које подржавају и подстичу Енерију Живота у сваком Људком Бићу. Једноставно речено, ВИНЧАНИЦА ЈЕ ЗДРАВА КУЋА.

нЕЗАВИСНА

Коришћењем Соларне Енергије ваш Дом постаје Енергетски Независтан од Система и то је Добро. СЛОБОДА. Други системи попут Топлотних Пумпе допуњују Независност Ваше Куће. У временима у којима јесмо и у временима испред нас, НЕЗАВИСТНОСТ од ЕНЕРГИЈЕ који глобални систем нуди, пружа и наплаћује, јесте Темељ на коме бирате да градите своју Кућу. Ми вам Топло Препоручјемо  да ИЗАБЕРЕТЕ МУДРО. Сви системи у ВИНЧАНИЦИ су повезани и осмишљени да будете СВОЈ НА СВОМЕ.

ЗДРАВА КУЋА

ОСНОВА ВИНЧАНИЦЕ

ПОРОДИЧНИ МОДЕЛ

ДЕТАЉАН ПРИКАЗ КВАДРАТУРА

170м2 СТАМБЕНИ ПРОСТОР + 100М2 ТРЕМ

1. АНТРЕ (УЛАЗ + ХОДНИК) ... 7М2

2. СОБА ЗА ДЕЦУ 1 ... 10М2

3. СОБА ЗА ДЕЦУ 2 ... 10М2

4. ХОДНИК ДЕЧИЈИХ СОБА ... 5М2

5. ТОАЛЕТ ЗА ДЕЦУ ... 2М2

6. КУПАТИЛО ЗА ДЕЦУ ... 5М2

7. СОБА ЗА РОДИТЕЉЕ ... 20М2

8. КУПАТИЛО ЗА РОДИТЕЉЕ ... 9М2

9. СОБА ЗА ГАРДЕРОБУ ... 5М2

10. КУХИЊА И ТРПЕЗАРИЈА ... 20М2

11. ИНТЕРНЕТ СОБА ... 20М2

12. ЦЕНТРАЛНА ПРОСТОРИЈА/ОГЊИШТЕ ... 40М2

1. ТРЕМ ... 100М2

СОБЕ ЗА ДЕЦУ

ПОСТОЈЕ ДВЕ СОБЕ ЗА ДЕЦУ. СВАКА СОБА ИМА ПО 10 КВАДРАТА. ПОРЕД СЕ НАЛАЗИ WC ОД 2 КВАДРАТА (WC ШОЉА И ЛАВАБО) И КУПАТИЛО ОД 5 КВАДРАТА СА ТУШ КАБИНОМ, УМИВАОНИКОМ, WC ШОЉОМ И БИДЕОМ. ЛЕВО ПРЕДЊЕ КРИЛО ВИНЧАНИЦЕ У ПОДПУНОСТИ ПРИПАДА ДЕЦИ.

ОДАЈЕ МАЈКЕ И ОЦА

СПАВАЋА СОБА ПОВРШИНЕ 20 М2, ТОАЛЕТ 9М2 И СОБА ЗА ГАРДЕРОБУ ПРЕСТАВЉАЈУ ДЕСНО КРИЛО ВИНЧАНИЦЕ КОЈЕ ЈЕ НАМЕЊЕНО РОДИТЕЉИМА. СПАВАЋА СОБА ЈЕ ДИРЕКТНО ПОВЕЗАНА СА ТОАЛЕТОМ ТАКО ДА ЈЕ ИНТИМА ЗАГАРАНТОВАНА, А ТИМЕ И БРОЈ ДЕЦЕ У КУЋИ. 

КУХИЊА И ТРПЕЗАРИЈА

ПРОСТОР ИМА ПОВРШИНУ ОД 20 М2. КУХИЊА И ТРПЕЗАРИЈА СУ ИЗМЕЂУ СЕБЕ ОДВОЈЕНЕ ШАНКОМ КОЈИ ИМА И ПРОСТОР ЗА ШАНК СТОЛИЦЕ. СА ЈЕДНЕ СТРАНЕ СУ СВИ КУХИЊСКИ АПАРАТИ И СУДОПЕРА. СА ДРУГЕ СТРАНЕ ШАНКА ЈЕ ТРПЕЗАРИЈСКИ СТО ЗА МИНИМУМ 6 ОСОБА.

ИНТЕРНЕТ СОБА

СОБА ПРЕДВИЂЕНА  КАО ПРОСТОР ЗА КОМУНИКАЦИЈУ СА СВЕТОМ И КАО ПРОСТОР ЗА УЧЕЊЕ. УКУПНА ПОВРШИНА ЈЕ 20 М2, ДОВОЉАН ПРОСТОР ЗА ВИШЕ ОСОБА.

ТРЕМ

ВАШ ЛИЧНИ РАЈ ОД 100 М2.САСВИМ ДОВОЉНО ПРОСТОРА ДА СЕ ИНСТАЛИРА ГАРНИТУРА ЗА БОРАВАК, РОШТИЉ, ПИКАДО, СТРУЊАЧЕ ЗА ТРЕНИНГ…

ОГЊИШТЕ

ЦЕНТРАЛНИ ДЕО ВИНЧАНИЦЕ ЈЕ ОКТАГОНСКИ ПРОСТОР У ЧИЈЕМ ЦЕНТРУ ЈЕ ОГЊИШТЕ. ЕПИЦЕНТАР СВИХ ДЕШАВАЊА. КУЋНИ САБОР. УКУПНА ПОВРШИНА ЈЕ 40 М2. 

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО

ПОРОДИЧНИ МОДЕЛ

Play Video

МИР ВАМ И ЗДРАВЉЕ У КУЋИ, СЛОГА И ДОГОВОР ЦИЉ ЈЕ ВИНЧАНИЦЕ

ЦЕНА: 1300 / М2

КЉУЧ У РУКЕ

ИЗРАДА ТЕМЕЉА

ДОПРЕМАЊЕ КОМПОНЕНТИ

ИНСТАЛАЦИЈА ВИНЧАНИЦЕ

НАЈАВЉУЈЕМО

УСКОРО

МОДЕЛ: ДОМ ЗА СТАРЕ

И

МОДЕЛ: ХОТЕЛ

ПАЛАТА У ШУМИ

+38163397457

zadruga.srbon@srbskamreza.org

-ИЗАБЕРИ МУДРО-

СРБСКА_МРЕЖА

УМРЕЖИМО СЕ

СРБИ