20221002_141510
др Драгана Павловић

Архитекта

Архитекта др Драгана Павловић након основних студија на Архитектонском факултету у Београду, докторира на државном универзитету у Фиренци, где ради као асистент. Наставља свој рад на релацији Фиренца-Болоња где учествује у остварењу многих пројеката. Враћа се у Србију и наставља рад као професор на унивезитету, али користи сваку прилику да учествује у атрактивним пројектима. Сазнавши за Организацију: Врати се Кући / Србска Мрежа, прикључује се и нуди своје знање и искуство нашим повратницима по специјалним условима, јер је и сама повратник. Задњих година се бави максималним искоришћењем простора, те од миља бива прозвана: Краљица Малог Простора.

ИДЕЈА ЈЕ РОЂЕНА

ВИНЧАНИЦА

КУЋА СА ОГЊИШТЕМ

ИМЕ ВИНЧАНИЦА И ИДЕЈА О ВИНЧАНИЦИ_КУЋИ СА ОГЊИШТЕМ РОЂЕНА ЈЕ У ГЛАВИ ПРЕДСЕДАВАЈУЋЕГ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ВРАТИ_СЕ_КУЋИ И ДИРЕКТОРА ЗАДРУГЕ СРБОН МИЛАНА ЉУБИЧИЋА.

БИЋЕ ОФОРМЉЕНА КООПЕРАЦИЈА КОЈОМ РУКОВОДИ ЗАДРУГА СРБОН, А КОЈА ЋЕ ПРОИЗВОДИТИ КУЋЕ СА ОГЊИШТЕМ ВИНЧАНСКОГ ТИПА: ВИНЧАНИЦЕ, НА ОСНОВУ ТАЧНО УТВРЂЕНИХ ПРИНЦИПА И ЕЛЕМЕНАТА КОЈЕ ВИНЧАНИЦА МОРА ДА САДРЖИ (ПРИНЦИП ШЕСТАРЕЊА, ОГЊИШТЕ КРУЖНОГ ОБЛИКА, ПРИРОДНИ МАТЕРИЈАЛИ ИЗРАДЕ...).

АРХИТЕКТА ДР ДРАГАНА ПАВЛОВИЋ, КАО ПОДПРЕДСЕДНИК ОРГАНИЗАЦИЈЕ ВРАТИ СЕ КУЋИ И ЧЛАН ЗАДРУГЕ СРБОН, ПРИХВАТА ДА ИЗРАДИ АРХИТЕКТОНСКО РЕШЕЊЕ ВИНЧАНИЦЕ.